Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostgratinerade kotletter med sting

Kotletter passar både till vardag och fest. Crème fraîche smaksatt med lite sambal oelek sätter fart på smaklökarna.

Ostgratinerade kotletter med sting
Ostgratinerade kotletter med sting
Ostgratinerade kotletter med sting
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4kotletter- från gris, gärna eko, ca 600–700 g
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • smör- till stekning
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 msksoja
  • 1 msksambal oelek
  • 20 gost- t ex präst eller cheddar, riven
  • 200 gharicots verts
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Stek kotletterna i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

  3. Blanda crème fraîche med soja och sambal oelek.

  4. Lägg kotletterna i en ugnsfast form, klicka på crème fraîche-blandningen och strö över ost.

  5. Gratinera mitt i ugnen i cirka 5 minuter, tills osten smält.

  6. Koka under tiden bönorna i lättsaltat vatten. Det tar ett par minuter. Häll av vattnet.

  7. Strimla löken. Fräs bönorna och löken i smör med vitlöken. Salta och peppra.

  8. Servering: Servera bönorna till kotletterna. Strö över svartpeppar och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök