Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Går man på marknaderna tidigt på morgnarna i Frankrike kan man hitta hemodlade, ekologiska grönsaker till bra priser. Servera som förrätt, tilltugg eller med grillat kött och kyckling.
Rouille är en god och krämig sås som passar bra till soppor, fisk och skaldjur. Om man vill kan man mosa i en kokt potatis när man börjar hälla i oljan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela zucchinin på längden. Om du har stora kan du dela dem först på mitten och sedan på längden. Lägg zucchinin på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt.
Strö över osten och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
Strö över timjan, flingsalt, svartpeppar och eventuellt kajennpeppar.
Rouillesås: Vispa ihop senap, vinäger, saffran och äggulor i en skål. Droppa i oljorna i en stråle och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med hackad vitlök, chili sauce, tomatpuré, salt, kajennpeppar och paprikapulver.
Recept från Mitt kök