Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratinerad löksoppa, en rätt som mättar många för liten peng.
Skala och skiva löken. Fräs den i en gryta med smör och olja, tills den blir blank och börjar ta färg. Tillsätt vatten, buljongtärningar, lagerblad och timjan. Koka under lock på svag värme, cirka 20 minuter. Tillsätt vitt vin och smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på grill 250 grader. Rosta brödskivorna och skär dem i stora bitar. Häll upp soppan i ugnssäkra soppskålar. Strö över brödbitar och riven ost. Gratinera soppan i övre delen av ugnen, cirka 5 minuter. Garnera med timjan.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök