Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostgratinerad kassler med mixad sallad


En välsmakande varmrätt innehållande rött portvin, kassler och blåmögelost.

Ostgratinerad kassler med mixad sallad

Ostgratinerad kassler med mixad sallad

Ostgratinerad kassler med mixad sallad

Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gkassler
  • 2 dlvispgrädde
  • 100 gblåmögelost- St Agur
  • 2 mskrött portvin
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gchampinjoner
  • 2 msksmör
  • 1 knippasalladslök- (alt 1 purjolök)
  • salt- svartpeppar

Sallad

  • 1sallad- mixad
  • 1röd paprika
  • 6tomater

Vinägrett

  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskolivolja
  • salt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skär kasslern i 1/2 centimeter tjocka skivor och lägg dem omlott på längden i en smord ugnssäker form.

  2. Vispa grädden och tillsätt osten, portvin och peppar. Bred ut grädden över kasslern. Gratinera i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 15 minuter.

  3. Under tiden: Skiva salladslöken. Skär svamparna i fyra delar. Fräs svampen i smör till fin färg. Tillsätt salladslöken de sista minuterna. Salta och peppra.

  4. Fördela svampfräset ovanpå kasslern i formen. Håll varmt i ugnen, 100 grader, fram till servering.

  5. Skölj salladen, dela tomaterna och strimla paprikan. Lägg i en skål. Vispa ihop dressingen och blanda med salladen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök