Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostgratinerad aubergine

Recept på ostgratinerad aubergine. Auberginen kan ställas in i ugnen samtidigt som pajerna så blir de klara samtidigt. De kan också göras i förväg.

Ostgratinerad aubergineOstgratinerad aubergineOstgratinerad aubergine
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4auberginer- små
  • 3 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 burklabneh- getost (408 g)
  • 0,5 dlgranatäppelkärnor
  • 1 mskmynta- grovhackad
  • 1 tskcitronskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt med snittytan upp. Pensla med olja och strö över salt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Låt labnehbollarna rinna av. Ta ut plåten och lägg osten på auberginerna. Tillaga ytterligare 10–15 min så att osten får fin färg.

  3. Toppa auberginen med granatäppelkärnor, mynta och lite citronskal.

Vad tyckte du om receptet?