Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostfyllt rödbetsbröd

Ett matigt rödbetsbröd. Krama gärna ur rödbetorna innan du lägger dem i brödet så att de inte vätskar sig för mycket.

Ostfyllt rödbetsbröd
Ostfyllt rödbetsbröd
Ostfyllt rödbetsbröd
Annika Broman

Bröd

  • 50 gjäst
  • 4 dlvatten- ljummet
  • 2 mskolivolja
  • 2 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 4 dlrågsikt
  • 1 dlvetekli
  • 56 dlvetemjöl

Fyllning

  • 300 grödbetor- skalade
  • 300 gcheddarost- lagrad
  • 200 gnötter- blandade
  • vetemjöl- till utbakning

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av det ljumna vattnet. Tillsätt resten av vattnet med olja, salt och honung. Knåda in mjölet och börja arbeta degen ordentligt, cirka 5 minuter i bakassistent. Arbetar du för hand får du knåda i minst 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter eller till dubbel storlek. Riv under tiden rödbetorna och cheddarosten. Grovhacka nötterna.

  2. Häll ut degen på väl mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn platta, cirka 45 x 15 centimeter. Fördela ost, rödbetor och nötter över degen. Rulla ihop allt som en rulltårta. Lägg brödet på en klädd bakplåt med skarven nedåt och låt jäsa i ytterligare 40 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 250 grader.

  3. Sätt in en plåt längst ner i ugnen och lägg dit 8–10 isbitar, som blir till ånga när brödet gräddas. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timma. Sänk värmen till 200 grader efter 5 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök