Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett matigt rödbetsbröd. Krama gärna ur rödbetorna innan du lägger dem i brödet så att de inte vätskar sig för mycket.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av det ljumna vattnet. Tillsätt resten av vattnet med olja, salt och honung. Knåda in mjölet och börja arbeta degen ordentligt, cirka 5 minuter i bakassistent. Arbetar du för hand får du knåda i minst 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter eller till dubbel storlek. Riv under tiden rödbetorna och cheddarosten. Grovhacka nötterna.
Häll ut degen på väl mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn platta, cirka 45 x 15 centimeter. Fördela ost, rödbetor och nötter över degen. Rulla ihop allt som en rulltårta. Lägg brödet på en klädd bakplåt med skarven nedåt och låt jäsa i ytterligare 40 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Sätt in en plåt längst ner i ugnen och lägg dit 8–10 isbitar, som blir till ånga när brödet gräddas. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timma. Sänk värmen till 200 grader efter 5 minuter. Låt svalna på galler.
Recept från Mitt kök