Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här goda ost- och potatisfyllda bröden gräddas i stekpanna – gärna över öppen eld!
1. Fyllning: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Mosa potatisen och blanda den med majonnäsen. Krydda med salt.
Smält 25 g smör. Blanda smör, mjöl, mjölk och salt till en smidig deg. Rulla degen till en boll och plasta in den. Låt degen ligga i frysen i ca 15 min.
Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 25 cm i diameter. Fördela potatis och ost på degen, men lämna en ca 5 cm bred kant. Dra upp kanten på rundlarna och nyp ihop den i mitten så att degen omsluter fyllningen. Kavla försiktigt ut de fyllda degarna till ca 20 cm stora rundlar.
Stek bröden i 25 g smör i en stekpanna över glöd eller på spisen i ca 7 min på varje sida tills de är gyllene. Skär bröden i trekanter
och servera direkt.