Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostfyllt potatisbröd

De här goda ost- och potatisfyllda bröden gräddas i stekpanna – gärna över öppen eld! 

Ostfyllt potatisbröd
Ostfyllt potatisbröd
Ostfyllt potatisbröd
Ostfyllt potatisbröd Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 gsmör- + 25 g
  • 3 dlvetemjöl special- (180 g)
  • 1 dlmjölk
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 2potatisar- (180 g)
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 krmsalt
  • 200 gmozzarellaost- riven

Gör så här

  1. 1. Fyllning: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt den ånga av. Mosa potatisen och blanda den med majonnäsen. Krydda med salt.

  2. Smält 25 g smör. Blanda smör, mjöl, mjölk och salt till en smidig deg. Rulla degen till en boll och plasta in den. Låt degen ligga i frysen i ca 15 min.

  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 25 cm i diameter. Fördela potatis och ost på degen, men lämna en ca 5 cm bred kant. Dra upp kanten på rundlarna och nyp ihop den i mitten så att degen omsluter fyllningen. Kavla försiktigt ut de fyllda degarna till ca 20 cm stora rundlar.

  4. Stek bröden i 25 g smör i en ­stekpanna över glöd eller på spisen i ca 7 min på varje sida tills de är gyllene. Skär bröden i trekanter

    och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?