Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här har vi fyllt zucchinirullarna med spansk manchego men en lagrad västerbotten eller varför inte halloumi går lika bra. Du får eventuellt öka mängden ost beroende på hur stora zucchinis du har.
Lägg grillspetten i blöt om du använder varianter av trä.
Skär zucchinin i 0,5 centimeter tjocka skivor på längden, med exempelvis mandolin, osthyvel eller vass kniv. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i någon minut tills de är mjuka och formbara. Ta upp dem och lägg i iskallt vatten.
Skär osten i mindre bitar så att du får lika många ostbitar som zucchiniskivor.
Bitarna ska vara cirka 1 centimeter tjocka och lika breda som zucchininskivorna.
Rulla in en ostbit och något rosmarinblad i varje zucchiniskiva och fäst rullen genom att trä upp dem på grillspett, cirka 3 rullar per spett.
Pensla med olivolja, krydda med salt och svartpeppar och grilla spetten över fin glöd i cirka 3 minuter på båda sidor tills zucchinin börjar få färg och osten smält.
Servera genast.
Recept från Mitt kök