Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostfyllda bröd med chili- och örtsmör

Recept på enkla ostfyllda bröd du lagar i stekpanna. Pensla de nystekta bröden med ett vackert och gott örtsmör med röd chili.

Ostfyllda bröd med chili- och örtsmör
Ostfyllda bröd med chili- och örtsmör
Ostfyllda bröd med chili- och örtsmör
Fyllda bröd penslade med örtsmör. Foto: Maja Andersson

Bröd

  • 3vetemjöl
  • 2 krmsalt
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlvatten- kallt
  • 1,52 mskolivolja
  • 3 dlost- riven, t ex mozzarella, västerbottensost eller cheddarost

Chili- och örtsmör

  • 50 gsmör
  • 1 dlfärska örter- hackade, t ex persilja
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,25röd chili- hackad, eller 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt därefter vatten och olja. Rör ihop till en deg. Täck skålen med kökshandduk eller platsfolie. Låt degen vila i 15 min.

  3. Ta upp degen på lätt mjölat bord. Dela den i önskat antal bitar. Tryck ut varje bit till cirka 1/2 cm tjocklek. Fyll varje del med ost. Knip ihop degen till en boll och kavla sedan ut respektive boll.

  4. Örtsmör: Hacka örter, vitlök och färsk chili. Smält smöret och vänd i örthacket.

  5. Stek bröden i lite olja i en stekpanna på medelvärme, 1 min på varje sida.

  6. Ta upp bröden ur stekpannan och pensla dem med örtsmöret.

  7. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: