Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostfylld schnitzel med chilistekt kål

Ostfylld schnitzel med chilistekt kål är frasigt och gott. Välj färdigskivad ost så går rätten snabbare att laga. 

Ostfylld schnitzel med chilistekt kål
Ostfylld schnitzel med chilistekt kål
Ostfylld schnitzel med chilistekt kål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 8 skivorskinka- färska, tunna (500 g)
  • 2 dlbulgur- eller något annat gryn
  • 75 gost- lagrad (28 %)
  • 1ägg
  • 1,5 dlströbröd- gärna panko
  • 500 gvitkål
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 50 gkrasse- t ex vattenkrasse
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  2. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hyvla osten och lägg den på köttet. Lägg ihop köttskivorna två och två och tryck ihop dem.

  3. Vänd de dubbla skinkskivorna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt schnitzlarna ligga och torka ca 10 min.

  4. Strimla kålen. Stek den i 2 msk olja ca 5 min under omrörning. Kärna ur och strimla chilin. Blanda ner den och bulgurn i kålen och stek ytterligare 3–4 min. Krydda med 1 tsk salt.

  5. Stek schnitzlarna i 50 g smör på medelstark värme tills de fått fin färg, är frasiga och genomstekta.

  6. Servera den nystekta schnitzlarna med kålen till. Toppa med krasse.

Vad tyckte du om receptet?