Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blötlägg krukorna i kallt vatten någon timme innan de ska in i ugnen så att de inte spricker.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, rosmarin, ost och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt pumpakärnorna mot slutet. Låt jäsa under duk cirka 40 minuter.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela i 6 bitar och forma till runda bullar. Lägg i blötlagda krukor med bakpapper eller på en bakpappersklädd plåt.
Sätt ugnen på 225 grader. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter. Pensla med vatten och strö på pumpakärnor och flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Recept från Mitt kök