Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostbricka med tryffelpecorino

Gör egen LCHF-marmelad på björnbär och servera till ostbrickan. Salta pistagenötter och en bit tryffelpecorino är gott till.

Ostbricka med tryffelpecorino
Ostbricka med tryffelpecorino
Ostbricka med tryffelpecorino
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Björnbärsmarmelad

  • 1gelatinblad
  • 150 gbjörnbär
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlsötningsmedel- till exempel Suketter strö

Tillbehör

  • 150 gtryffelpecorino- eller taleggio
  • 2 dlpistaschnötter- salta

Gör så här

  1. Björnbärsmarmelad: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

  2. Koka björnbären och vattnet i cirka 5 minuter tills björnbären mjuknat. Rör i sötningsmedel.

  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i marmeladen. Rör om tills allt blandats om ordentligt.

  4. Häll upp sylten i en burk och låt den svalna.

  5. Servering: Servera björnbärsmarmeladen med tryffelpecorino och pistagenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök