Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostbollar

Ljuvliga ostbollar rullade i olika kryddblandningar. Servera till rosa skumpa och friterade tunnbröd!

OstbollarOstbollarOstbollar
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 200 gvästerbottensost- fint riven
  • 200 gfärskost

Kryddblandningar

  • 2 mskgräslök- hackad + rivet skal av 1 citron
  • 0,5 mskrosépeppar- stött + rivet skal av 1/2 apelsin
  • mandel- finhackad, rostad + svartpeppar

Friterade tunnbröd

  • 1tunnbröd- paket
  • 1matolja- liter

Gör så här

  1. Blanda ihop osten och färskosten. Gör i ordning kryddblandningarna och lägg dem på tre fat.

  2. Forma osten till bollar och rulla dem i de olika kryddblandningarna.

  3. Friterade tunnbröd: Stäng av fläkten och ha ett lock till hands när du friterar. Skär bröden i mindre bitar. Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera brödbitarna några sekunder på varje sida. Lägg på hushållspapper att rinna av och salta lätt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök