Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostbollar

Getost, vitlök och sardeller rullas i hasselnötter och smörgåskrasse. Det går också bra att använda vanlig fetaost, mosa då 150 g feta fint och blanda den med cirka 1 dl Philadelphiaost, i omgångar, till en massa som går att forma till bollar.

OstbollarOstbollarOstbollar
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 200 ggetost- skalfri
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 3sardeller- avrunna och finhackade
  • svartpeppar- nymalen
  • 1 asksmörgåskrasse- finhackad
  • 0,5 dlhasselnötskärnor- finhackade rostade

Gör så här

  1. Mosa ihop ost, vitlök och sardeller med en gaffel. Smaka av med nymalen svartpeppar. Blanda i hälften av krassen. Dela ostmassan i cirka 8 bitar och rulla dem till bollar.

  2. Rulla bollarna i resten av smörgåskrassen och i hassel­nötterna.

  3. Lägg ostbollarna i en burk med lock. Förvara kallt till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök