Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostbollar

Enkla ostbollar som brukar ha en strykande åtgång till tolvslagets bubbel. Ostsmeten kan göras i god tid och förvaras i kylen. Gör sedan bollar och rulla i toppingen på festdagen.

Ostbollar
Ostbollar
Ostbollar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gfetaost- smulad
  • 100 gphiladelphia
  • 1 dlparmesan- finriven
  • 0,5citron- rivet skal

Till garnering

  • rosépeppar- stött
  • svarta sesamfrön
  • pistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Mosa ihop ost och citronskal. Låt stelna i kylen.

  2. Forma till 20 bollar.

  3. Rulla bollarna i de olika garneringarna.

  4. Förvara ostbollarna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Det är också gott att göra ostbollar på 200 gram färskost och 200 gram riven västerbottensost. Garnerna med 2 mat­skedar hackad gräslök och rivet citronskal.

Recept från Mitt kök