Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör

Mixa ihop lagrad ost och dill och låt den smälta ner över fisken i ugnen – enkelt och gott.

Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör
Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör
Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör

  • 600 gtorskfilé (MSC-märkt)
  • 600 gpotatis- gärna färsk
  • 500 gmorötter
  • 1 knipparädisor
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 100 gprästost- vällagrad
  • 1 knippadill
  • 1 mskolivolja
  • 75 gsmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Låt dem koka med potatisen ca 5 min. Ansa och halvera rädisorna. Låt potatis och morötter rinna av och blanda dem med rädisor.

  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Grovriv osten. Mixa den med nästan all dill, spara lite till garnering, och olja till en grön röra. Fördela röran över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Skira smöret och häll det över potatis och grönsaker. Garnera med dill och servera till fisken.

Vad tyckte du om receptet?