Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostar med hemlagad aprikosmarmelad

Ostar med hemlagad aprikosmarmelad passar bra som dessert. Aprikosmarmeladen smakar friskt och gott till osten.

Ostar med hemlagad aprikosmarmeladOstar med hemlagad aprikosmarmeladOstar med hemlagad aprikosmarmelad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 gaprikoser- färska
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 200 gsyltsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5 mskCointreau- eller annan apelsinlikör

Tillbehör

  • 23ostar- t ex lagrad ­grevé, brie och appenzeller
  • kex

Gör så här

  1. Kärna ur aprikoserna och skär dem i bitar. Koka bitarna med ­citronsaften 2–3 min. Tillsätt ­syltsockret. Koka upp och låt koka 2–3 min. Tillsätt salt och apelsin­likör.

  2. Mixa eventuellt marmeladen slät och häll i en väl rengjord ­glasburk och låt kallna.

  3. Servera marmeladen med ost och kex.

Vad tyckte du om receptet?