Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ostar med fläder- och rödbetssylt

Recept på fläder- och rödbetssylt. Sylten håller ca 1 vecka i kylskåp.

Ostar med fläder- och rödbetssyltOstar med fläder- och rödbetssyltOstar med fläder- och rödbetssylt
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 350 grödbetor
  • 2,5 dlflädersaft- konc
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • ost
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Skala betorna och riv dem grovt. Lägg rivet i en kastrull tillsammans med flädersaft, socker och citronsaft.

  2. Koka upp och låt det sjuda försiktigt under lock ca 1 timme. Rör om med jämna mellanrum och späd med lite vatten om det ser för torrt ut.

  3. Krydda sylten med salt och låt kallna. Serveratill ostar och knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?