Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Antal: ca 3 dl blåbär ca 30 skivor fikonrullemarmelad.
Marmelad: Koka blåbär och vatten med lagerblad ca 5 min, mosa bären mot kanten av kastrullen.
Tillsätt syltsocker, koka upp och sjud 2 min. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Låt marmeladen kallna.
Fikonrulle: Klipp bort den hårda kvisten på fikonen. Strimla fikonen och lägg dem i en skål. Häll över konjaken och låt fikonen stå och dra 30 min.
Mixa fikonen med mixerstav. Hacka nötter, dadlar och choklad grovt.
Arbeta in nötter, dadlar och choklad i fikonmassan. Forma massan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Linda in den i smörgås- eller bakplåtspapper. Lägg rullen svalt ca 1 dygn.
Skär rullen i tunna skivor och servera till ost med blåbärsmarmelad. Garnera gärna med blåbärsris.