Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ost- och skinkpaj i en mer rustik variant med god smak av grahamsmjöl, parmesan och färsk lök.
Skär smöret i kuber. Lägg det tillsammans med båda mjölsorterna och salt i en matberedare. Mixa till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa hastigt ihop degen. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Ta ca 1/6 av degen och forma till en lång och smal rulle. Kavla eller tryck ut resterande deg i en pajform, ca 26 cm i diameter. Lägg rullen runt övre kanten och nyp eller tryck fast med en kniv. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
Skär gruyèreosten i små tärningar. Riv parmesanen. Halvera löken och fräs i 1 msk smör ca 2 min. Fördela ost, lök och skinka i det förgräddade pajskalet.
Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar. Häll i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt den kallna.