Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Cannelloni fylld med ost och kassler

Recept på cannelloni gjord på färska lasagneplattor och fylld med ost och kassler. Det här är en riktig familjefavorit. Receptet kan dubbleras och passar att frysa in för den som vill förbereda.

Cannelloni fylld med ost och kassler
Cannelloni fylld med ost och kassler
Cannelloni fylld med ost och kassler
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2purjolökar
  • 3 dlvatten
  • 1kött- & grönsaksbuljong- tärning
  • 400 gkassler
  • 250 glasagneplattor- färska
  • 1 msksmör
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 msksenap- skånsk
  • 100 gost- gärna cheddar riven, vällagrad

Gör så här

  1. Skölj och finstrimla purjolökarna. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i purjon och sjud den under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon där så att buljongen samlas upp igen.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon.

  3. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.

  4. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten.

  5. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: