Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ost- och champinjonsallad

15 min

Denna sallad passar bra som förrättssallad med en bit bröd eller som tillbehör till en grillad köttbit, fisk eller varför inte bläckfisk. Välj en smakrik lagrad ost, t ex präst-, västerbottens- eller lagrad grevéost, så blir salladen precis så god som receptmakaren vill.    

Ost- och champinjonsalladOst- och champinjonsalladOst- och champinjonsallad
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 250 glagrad ost
  • 200 gchampinjoner- små

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskitaliensk salladskrydda
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3tabasco- droppar
  • 2vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Blanda samman olja, vinäger, senap, salladskrydda, salt, peppar och tabasco i en skål. Skala och pressa i vitlöken.

  2. Riv osten på den grova sidan på ett rivjärn. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Blanda ner ost och champinjoner i dressingen.

  3. Servera salladen genast så att inte champinjonerna hinner mörkna.

Vad tyckte du om receptet?