Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ost med schalottenlöksmarmelad

Ost med schalottenlöksmarmelad passar bra till ett glas rödvin. Får du marmelad över är den även god att servera till grillat kött eller kyckling.

Ost med schalottenlöksmarmeladOst med schalottenlöksmarmeladOst med schalottenlöksmarmelad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 ghårdost- t ex comté
  • 100 gbrieost- gärna brie de meaux
  • 1baguette- liten

Marmelad

  • 4bananschalottenlökar
  • 1 dlrårössocker
  • 1 dlrött vin
  • 1lagerblad

Gör så här

  1. Ta fram ostarna i god tid så att de blir rumstempererade.

  2. Marmelad: Skala och skiva löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt socker, vin och lagerblad. Låt koka upp och sjud utan lock ca 10 min tills marmeladen börjar tjockna. Låt kallna.

  3. Servera ostarna med marmelad och skivor av baguette.

Vad tyckte du om receptet?