Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ost med rostade nötter och ljunghonung

Ost med rostade nötter och ljunghonung är gott att avsluta middagen med. Är honungen fast måste den ­värmas försiktigt innan den kan blandas med nötterna.

Ost med rostade nötter och ljunghonungOst med rostade nötter och ljunghonungOst med rostade nötter och ljunghonung
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 gnötter- pistasch- och valnötter
  • 1 dlljunghonung- eller ­flytande honung
  • 100 ggrönmögelost- krämig, ­gärna gorgonzola eller St Agur

Gör så här

  1. Skala och rosta nötterna i ugnen på 200° 6–8 min eller i torr stekpanna. Blanda dem med honung.

  2. Servera nöthonungen till osten.

Vad tyckte du om receptet?