Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung

Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung kan varieras med olika sorters ost. Får man inte tag på färsk tryffel finns det färdig tryffelhonung att köpa i många delikatessbutiker.

Ost med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonungOst med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonungOst med fikon, fikonmarmelad och tryffelhonung
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gost- t ex getost av chèvretyp, brie ­eller camembert
  • 20 bitarknäckebröd- tunt
  • 5fikon- färska

Tryffelhonung

  • 0,5svart tryffel- liten (à 20 g)
  • 1 dlhonung- flytande

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Tryffelhonung: Hacka tryffeln. Blanda den med honungen. Om man vill förstärka tryffelsmaken kan man tillsätta ett par droppar tryffelolja.

  2. Skär osten i skivor. Bryt brödet i bitar och lägg på osten. Skär fikonen i klycftor och lägg dem på osten. Garnera med rosmarin.

  3. Servera osten med fikonmarmelad och tryffelhonung.

Vad tyckte du om receptet?