Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ossobuco med lax

Ossobuco är en traditionell italiensk gryträtt med kalvlägg. Här är en variant med lax, som passar dig som äter enligt LCHF.

Ossobuco med laxOssobuco med laxOssobuco med lax
Foto: Joel Wåreus

Ossobuco med lax

  • 500 glaxfilé
  • 2gula lökar
  • 1 bitrotselleri
  • 1zucchini- gul
  • 400 gkrossade tomater
  • 23vitlöksklyftor- fint hackade
  • 2 dlost- riven,till exempel riven mozzarella eller gratängost
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till formen och stekning

Till garnering

  • oregano- färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär laxen i fyra bitar, ringla lite olivolja i formen. Lägg i laxbitarna med skinnsidan neråt, salta och peppra.

  3. Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i små tärningar. Dela zucchinin på längden och skiva den.

  4. Fräs löken och rotsellerin i olivolja, lägg i zucchinin och lägg på laxen.

  5. Häll de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt vitlöken, koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll på de krossade tomaterna över laxen och strö över den rivna osten.

  6. Sätt in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter, tills laxen är genombakad och osten fått en fin gyllenbrun yta.

  7. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök