Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ossobuco är en klassiker. Detta är ett recept utan tomat. Vissa tycker att gremolatans smak kommer fram bättre utan tomater.
Bind eventuellt upp köttskivorna med bindgarn. Vänd dem i saltat och pepprat mjöl. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Grytan ska vara så stor att köttet får plats i ett lager.
Tillsätt den hela vitlöksklyftan, vin och kryddor. Sjud sakta under lock cirka 15 minuter.
Häll på vattnet. Fortsätt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Ös köttet några gånger under koktiden.
Blanda ingredienserna till gremolatan och vänd ner i grytan vid servering. Smaka av med salt och peppar.
Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök