Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ossobuco bianco

Ossobuco är en klassiker. Detta är ett recept utan tomat. Vissa tycker att gremolatans smak kommer fram bättre utan tomater.

Ossobuco biancoOssobuco biancoOssobuco bianco
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kgkalvlägg- i skivor
  • salt
  • peppar- nymald
  • vetemjöl
  • smör
  • 1vitlöksklyfta- skalad
  • 2,5 dlvitt vin- torrt
  • 1lagerblad
  • 2kryddnejlikor
  • 1kanelstång
  • 1,25 dlvatten- varmt

Gremolata

  • 1citron- rivet skal, tvättad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 2 stvitlöksklyftor- finhackade

Gör så här

  1. Bind eventuellt upp köttskivorna med bindgarn. Vänd dem i saltat och pepprat mjöl. Bryn köttet i smör i en stor gryta. Grytan ska vara så stor att köttet får plats i ett lager.

  2. Tillsätt den hela vitlöksklyftan, vin och kryddor. Sjud sakta under lock cirka 15 minuter.

  3. Häll på vattnet. Fortsätt sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Ös köttet några gånger under koktiden.

  4. Blanda ingredienserna till gremolatan och vänd ner i grytan vid servering. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök