Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Osso buco är en klassisk italiensk rätt. Vanligtvis används persilja i gremolatan men här har vi gjort den på basilika.
Skala och hacka selleri, morot och lök. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
Foto: Lina Eriksson
Köksskola osso buco
Blanda mjölet med salt och peppar. Vänd köttskivorna i blandningen. Bryn köttet i 2 msk olja i en stekpanna tills det har fått fin färg. Lägg över köttet i en gryta.
Foto: Lina Eriksson
Köksskola osso buco
Fräs rotfrukter, vitlök och chili i 2 msk olja i stekpannan ca 2 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med under omrörning ca 2 min. Häll på vinet och låt det koka ihop tills hälften återstår. Lägg fräset i grytan och tillsätt tomater, vatten, fond, timjan och rosmarin. Låt koka upp och sjud sedan under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört.
Foto: Lina Eriksson
Köksskola osso buco
Hacka basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöken. Blanda basilika, citronskal och vitlök.
Foto: Lina Eriksson
Köksskola osso buco
Servera osso bucon överströsslad med gremolata tillsammans med ris eller bröd.