Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Osso buco på rotfrukter & kikärter

Italiensk klassiker som i originalet lagas med kalvlägg. Men så här till vardags känns en vegetarisk variant helt rätt. Servera med pasta.

Osso buco på rotfrukter & kikärter
Osso buco på rotfrukter & kikärter
Osso buco på rotfrukter & kikärter
EXPRESSEN/OVE LINDFORS

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2morötter
  • 1palsternacka
  • 1 bitrotselleri- 200 g
  • 4potatisar- av fast sort
  • olivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2,5 dlvatten
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 1 msktomatpuré
  • 2 tskoregano
  • 1 burkkikärter- 400 g
  • flingsalt

Gremolata

  • 1citron- rivet skal
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1 dlbladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala rotfrukter och potatis och skär i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Låt rotfrukterna, men inte potatisen, och chilin fräsa med en stund.

  2. Tillsätt tomater, vatten, buljong, tomatpuré och oregano. Koka på svag värme under lock tills allt är mjukt, cirka 35 minuter. Lägg i potatisen efter ungefär 10 minuter.

  3. Skölj kikärterna och blanda i mot slutet. Smaka av med salt.

  4. Blanda ingredienserna till gremolatan och strö den över grytan

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök