Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på orzosallad med örtgrönt och granatäpple. Orzomixen till salladen består av korn, delade gula linser och gröna ärter och lupinbulgur. Lupinbulgur är gjort av lupinbönor, det smakar sött och nötigt.
Sätt ugnen på 225° varmluft. Ansa och skär aubergine och zucchini i små tärningar. Blanda med 3 msk olja och 1 1/2 tsk salt på två plåtar med bakplåtspapper.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills grönsakerna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
Koka orzon enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
Skiva oliverna. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Grovhacka persilja och mynta. Blanda orzon med grönsaker, granatäpple, örter, oliver, 2 msk olja och citronsaft. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Vänd ner spenaten.
Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon