Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Orzosallad med örtgrönt och granatäpple

Recept på orzosallad med örtgrönt och granatäpple. Orzomixen till salladen består av korn, delade gula ­linser och gröna ärter och lupinbulgur. Lupinbulgur är gjort av lupinbönor, det smakar sött och ­nötigt.

Orzosallad med örtgrönt och granatäpple
Orzosallad med örtgrönt och granatäpple
Orzosallad med örtgrönt och granatäpple

Ingredienser

  • 1 påseorzo-mix- (250 g), Zeta
  • 2auberginer
  • 1zucchini
  • 3 mskolivolja- + 2 msk
  • 1,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 1granatäpple
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 krukamynta
  • 200 goliver- gröna, urkärnade
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 påsarbabyspenat- (à 70 g)
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Ansa och skär aubergine och zucchini i små tärningar. Blanda med 3 msk olja och 1 1/2 tsk salt på två plåtar med bakplåtspapper.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills grönsakerna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

  3. Koka orzon enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.

  4. Skiva oliverna. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna. Grovhacka persilja och mynta. Blanda orzon med grönsaker, granatäpple, örter, oliver, 2 msk olja och citronsaft. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Vänd ner spenaten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon

Ps. Så skalar du granatäpple snabbt och enkelt

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=703&player=sp&part_id=138642&addons=000&time=0&disable_sharing=false