Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtstuvad potatis 
med rökt makrill


En klassiker som här kryddas med extra örter.

Örtstuvad potatis 
med rökt makrill

Örtstuvad potatis 
med rökt makrill

Örtstuvad potatis 
med rökt makrill

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 800 gpotatis- kokt
  • 2 msksmör- eller margarin
  • 2,5 mskvetemjöl
  • 4 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • salt- peppar
  • 1 dldill- hackad,gräslök och timjan
  • makrill- rökt
  • knäckebröd
  • citron
  • sallad

Gör så här

  1. Dela potatisen i bitar. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl. Fräs i en minut. Späd med mjölken och koka upp.

  2. 2 Sjud i 5 minuter och späd med grädden. Smaka av med salt och peppar och rör i potatisen.

  3. Låt allt bli varmt och rör i örterna. Servera med makrill, knäckebröd, citron och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök