Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Örtstekt lammstek med spenathummus passar både till påsk och till andra helger när man vill ha något gott. Ugnsrosta potatisen i en form bredvid lammsteken i ugnen ca 20 min. Höj ugnsvärmen när lammet vilar till 250° och tillaga potatisen ytterligare ca 10 min så får den fin färg.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skiva vitlöken. Skär små skåror i köttet och stick i vitlöksskivorna.
Bryn steken runt om i smör tillsammans med örtkvistarna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, beräkna ca 1 timme. Ta ut och låt steken vila ca 10 min innan den skärs i skivor.
Hummus: Spola av kikärterna med kallt vatten. Skala vitlöken. Mixa kikärter, vitlök och tahini. Tillsätt olja och spenat och mixa slätt. Krydda med salt.
Haricots verts: Ansa bönorna. Skala och skiva vitlöken. Stek bönor och vitlök i smör under omrörning 3–5 min. Krydda med salt.
Servera lammsteken med potatis, spenathummus och bönor.