Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på örtstekt lammentrecôte med zucchini- och parmesanflarn och rödvinssås. Använd rött vin av bättre kvalitet till såsen så smakar den så mycket bättre.
Flarn: Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär zucchinin i skivor. Stek dem i 1 msk olja i en het stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt. Lägg zucchiniskivorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
Riv parmesanen. Blanda hälften av osten med ricottan. Krydda med 1 krm salt och peppar. Rulla ut smördegen. Skär ut en rundel, ca 28 cm i diameter, och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ostkrämen och lägg på zucchiniskivorna. Strö över resterande parmesan.
Grädda flarnet mitt i ugnen ca 20 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
Putsa lammentrecôten och krydda runt om med salt och peppar. Stek den tillsammans med 6 timjankvistar och 2 rosmarinkvistar i 2 msk smör ca 4 min på varje sida, till 58° innertemperatur. Ös köttet med smör och örter under stekningen. Ta upp och låt köttet vila medan såsen lagas.
Häll sockret i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Häll på vatten och vin och tillsätt 1/4 kruka vardera av timjan och rosmarin samt fond och soja. Låt koka kraftigt ca 5 min. Sila över skyn i en kastrull och red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Vispa i 1 msk smör.
Skär köttet i skivor. Blanda rucolan med 1 msk olja, citronsaft och 1 krm salt. Toppa flarnet med rucola och pinjenötter och servera det till lammentrecôte och sås. Garnera med örter.