Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtstekt kycklingbröst, med kokt sparris


Syltad salladslök, rädisa och gurka är goda tillbehör till ört- och citronstekt kycklingfilé.

Örtstekt kycklingbröst, med kokt sparris

Örtstekt kycklingbröst, med kokt sparris

Örtstekt kycklingbröst, med kokt sparris

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4kycklingbröstfiléer
  • salt- peppar
  • 1 mskmynta- hackad
  • 1 mskbasilika- hackad
  • 1 msktimjan- hackad
  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskcitronsaft- pressad eller vitt vin
  • 1 knipparädisor
  • 0,5gurka
  • 4salladslökar

Lag:

  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskättiksprit- 12 %
  • 1 krmsalt
  • 3svartpepparkorn

Servera med:

  • 12 stjälkarsparris- kokt vit, cirka 500 g

Garnera med:

  • citronskal- zestat
  • timjan

Gör så här

  1. Skiva salladslöken i 2 centimeter långa bitar. Dela rädisorna i klyftor. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär den i tärningar.

  2. Blanda ingredienserna till lagen i en gryta och låt den sjuda på svag värme, cirka 5 minuter. Låt den kallna i kallt vattenbad. Lägg ner rädisor, salladslök och gurka 10 minuter innan serveringen.

  3. Salta och peppra kycklingbrösten och gnid in mynta, basilika och timjan. Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja. Bryn kycklingbrösten på båda sidor, cirka 3 minuter. Sänk värmen och tillsätt citronsaften eller vitt vin. Lägg på ett steklock och bräsera kycklingen, cirka 10 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Servera med kokt sparris och syltade primörer. Garnera med citronzest och timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök