Hyvla sparrisen riktigt tunt med en skalare.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 39g
Kolhydrater: 45g
Recept av Johan Backeus, Årets Kock 2017, på örtstekt fläskkotlett med variation på broccoli och sparris. Till kotletterna passar det bra med en mustig löksky och krispiga grönsaker.
Ta fram kotletterna i rumstemperatur ca 10 min innan de ska tillagas. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och hyvla 1/4 av broccoli och sparris tunt, gärna på mandolin. Lägg dem i iskallt vatten. Krydda kotletterna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek kotletterna i 75 g smör tillsammans med timjan och -salvia 3–4 min på varje sida. Ta upp kotletterna. Stek löken i samma panna. Häll över citronsaften. Tillsätt vatten och fond och koka ihop ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav.
Koka resten av broccolin i lättsaltat vatten ca 4 min. Ta upp den och koka resten av sparrisen ca 2 min.
Servera kotletterna med skyn och kokt och råhyvlad broccoli samt sparris och bulgur.
Hyvla sparrisen riktigt tunt med en skalare.