Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtsnurror med ost

Supergott att bjuda på dessa bullar till en tallrik soppa. Eller gör dem som minibullar och servera dem på buffébordet.

Örtsnurror med ost
Örtsnurror med ost
Örtsnurror med ost
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 2 mskmajsolja
  • 1 tsksalt
  • 67 dlvetemjöl

Fyllning

  • 2 mskolivolja
  • 1,5 dlörter- hackade,färsk persilja, oregano, mejram
  • 2 dlost- lagrad, riven
  • 1 stägg- till pensling

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen är löst.

  2. Tillsätt olja och salt. Rör ner mjölet och arbeta degen i bunken med en slev. Låt jäsa i cirka 30–40 minuter under handduk.

  3. Häll den jästa degen på mjölat bakbord och knåda den ordentligt. Kavla ut den till en rektangel cirka 40 x 30 centimeter.

  4. Pensla den utkavlade degen med ett tunt lager olivolja och strö över örter och ost. Rulla ihop och skär i cirka 2 centimeter breda bitar. Lägg i formar och låt jäsa under handduk till dubbel storlek.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i ugn, 250 grader, i 8–10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök