Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtsill med krasse, gräslök och persilja

Koka en ny lag till sillen, och smaksätt sedan med de färska örterna och citronskal.

Örtsill med krasse, gräslök och persilja
Örtsill med krasse, gräslök och persilja
Örtsill med krasse, gräslök och persilja
Foto: Ulrika Pousette

Örtsill med krasse, gräslök och persilja

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 mskättiksprit- (12 %)
  • 0,5gul lök- liten
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 2 mskgräslök
  • 0,5 asksmörgåskrasse
  • 3kryddnejlikor
  • 1lagerblad
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull och sjud tills sockret lösts upp. Ställ åt sidan och låt kallna.

  2. Låt sillen rinna av och skär filéerna i ca 2 cm breda bitar. Skala och hacka löken. Blanda sillen med lök och örter.

  3. Krossa kryddnejlikorna i en mortel och blanda ner i lagen. Tillsätt lagerblad, citronskal och salt. Häll lagen över sillen.

  4. Förvara sillen i kylen i en glasburk med lock ca 24 timmar.

Vad tyckte du om receptet?