Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtsås med pepparrot

Örtsås med pepparrot passar till lax och räkor. Riven pepparrot ger gott sting i såsen.

Örtsås med pepparrot
Örtsås med pepparrot
Örtsås med pepparrot
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 dlpersilja
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 dlyoghurt- grekisk
  • 0,5 dlgräslök- finskuren
  • 2 tsksenap
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskpepparrot- finriven

Gör så här

  1. Finhacka persiljan, i en liten matberedare, då blir såsen fint ljusgrön. Blanda med crème fraiche, yoghurt, gräslök, och senap. Krydda med salt och peppar. Ställ såsen i kylen.

  2. Blanda ner pepparroten precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?