Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad med salt halloumi och örtgrillade, pigga grönsaker är god såväl varm som kall. Har ni med er en grill kan ni marinera grönsakerna i förväg.
Örtolja: Mixa ihop oregano, basilika, vitlök, olivolja och citronsaft med mixerstav. Salta och peppra.
Skär aubergine och squash i grova skivor, ca 1 cm tjocka. Halvera tomaterna.
Lägg grönsakerna och salladslöken i en form och häll över örtoljan. Låt marinera ca 20 min. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg.
Skär halloumin i cm-tjocka skivor och pensla med olivolja. Grilla eller stek osten ca 2 min på varje sida, tills den fått fin färg.
Plocka bladen från de färska örterna och blanda med grillade grönsaker och halloumi. Vrid över lite svartpeppar på toppen.