Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Örtrostade oliver och pecorinogratinerad crostini är ett snabblagat drinktilltugg. Oliverna får en mustig smak efter rostning i ugnen och blir gott snacks tillsammans med frasiga bröd.
Sätt ugnen på 225°. Låt oliverna rinna av och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och skiva vitlöken. Repa 4 rosmarinkvistar. Repa och hacka timjanen. Blanda oliverna med olja, örter, vitlök och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.
Skär brödet i tunna skivor. Hyvla osten och fördela på bröden. Repa och strö över några rosmarinblad.
Ta plåten ur ugnen. Lägg bröden bredvid oliverna och rosta ytterligare ca 3 min, tills bröden precis fått färg och osten smält. Servera oliverna med bröden till.