Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtpestogriljerad skinka  

Örtpestogriljerad skinka har ett vackert grönt täcke med örtig smak.

Örtpestogriljerad skinka  Örtpestogriljerad skinka  Örtpestogriljerad skinka  
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1julskinka- färdigkokt, 3–4 kilo
  • 1citron- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dldill- hackad
  • 0,5 dlbladpersilja- hackad
  • 0,5 dlgräslök- hackad
  • 25 gbabyspenat
  • 100 ghårdost- vällagrad, t ex präst- eller västerbottensost
  • 1 dlsolrosfrön- rostade
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,75 dlströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa dill, persilja, gräslök, spenat, vitlök, ost, solrosfrön, citronsaft och citronskal i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen arbetar. Krydda med salt och peppar. Blanda i ströbrödet.

  3. Ta bort eventuellt nät och svål från skinkan och lägg den på ett ugnssäkert fat. Bred peston över skinkan. Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, 10–15 min. Ställ skinkan kallt så att den snabbt kallnar.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Ulrika Ekblom