Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtpasta med parmesan och kapris

Smakrik pasta med basilika, persilja och parmesanost.

Örtpasta med parmesan och kaprisÖrtpasta med parmesan och kaprisÖrtpasta med parmesan och kapris
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 pktFazer Yosa havrebit- herbes, á 160 g
  • 1 krukabasilika
  • 1 krukapersilja
  • 0,5citron- skal och saft
  • 400 gspaghetti
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 0,5 dlkapris- medelstora
  • 0,5 dlolivolja- kallpressad
  • salt
  • 2 dlparmesan- riven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv Fazer Yosa havrebit på fina delen av rivjärnet. Hacka alla örter och riv citronskalet.

  2. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.

  3. Fräs vitlök och Fazer Yosa havrebit i olivolja i en stor stekpanna.

  4. Grovhacka kapris och tillsätt till pastan.

  5. Häll av pastan men spar ca 1 dl av pastavattnet. Blanda ner pastan samt det sparade pastavattnet i den stekta blandningen. Ringla över olivolja, örter, citronskal- och saft och vänd runt ordentligt.

  6. Servera med finriven parmesanost på toppen. Riv över några varv med svartpepparkvarnen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Fazer.

Recept från Mitt kök