Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtpanerad kotlett

Utskuren kotlett är mager mat. Det är också lätt att själv skära bort benet och fettkanten från kotletter med ben. Vi har panerat med dijonsenap och färska örter. Ugnsstek potatisen utan fett.

Örtpanerad kotlett
Örtpanerad kotlett
Örtpanerad kotlett

Ingredienser

  • 2fläskkotletter- benfria
  • 0,5 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 0,5 mskdijonsenap

1 dl hackade färska örtkryddor

  • basilika
  • timjan
  • rosmarin

Sås

  • 1 dlvatten
  • 1 mskkalvfond- koncentrerad
  • 0,5 dlfraiche- mini (5 %)
  • 0,5 mskvetemjöl
  • 0,5 tskkinesisk soja
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 250 gpotatisklyftor- ugnsstekta
  • tomater och paprika i sallad

Gör så här

  1. Stek kotletterna 2 minuter per sida på medelvärme. Ta upp och håll dem varma under folie.

  2. Häll vatten och fond i stekpannan. Koka upp. Blanda mini fraiche med vetemjöl och vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter. Tillsätt soja. Smaka av med ev salt och peppar.

  3. Lägg senapen i en klick på en tallrik. Hacka örtkryddorna. Doppa kotlettkanten i senap och sedan i örtkryddorna eller bred på senapen och strö över örtkryddorna.

  4. Servera köttet med ugnsstekta potatisklyftor, sås och sallad. Ca 295 kcal, varav ca 7 g fett, 30 g kolhydrater, 26 g protein

Vad tyckte du om receptet?