Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på örtomelett med krämig svamp och grönt. Shiitakesvamp passar utmärkt till omeletter. Men du kan även använda champinjoner.
Svamp: Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
Häll på grädde och fond. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Blanda ner persiljan.
Vispa ägg, mjölk, salt, peppar, örter och chiliflakes lätt, så att allt precis bara blandas.
Smält smöret i en stekpanna och häll i omelettsmeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen. Omeletten är klar när den är krämig på ytan och har släppt i kanterna.
Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja och chiliflakes.