Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtomelett med krämig svamp och grönt

Recept på örtomelett med krämig svamp och grönt. Shiitakesvamp passar utmärkt till omeletter. Men du kan även använda champinjoner.

Örtomelett med krämig svamp och grönt
Örtomelett med krämig svamp och grönt
Örtomelett med krämig svamp och grönt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6ägg
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskörter- finhackade, t ex timjan och persilja
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 2 msksmör

Krämig svamp

  • 200 gshiitakesvamp
  • 1bananschalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 tskviltfond- konc
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 mskpersilja- finhackad

Topping

  • persilja- hackad
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Svamp: Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll på grädde och fond. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Blanda ner persiljan.

  3. Vispa ägg, mjölk, salt, peppar, örter och chiliflakes lätt, så att allt precis bara blandas.

  4. Smält smöret i en stekpanna och häll i omelettsmeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen. Omeletten är klar när den är krämig på ytan och har släppt i kanterna.

  5. Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja och chiliflakes.

Vad tyckte du om receptet?