Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt festmåltid där alla lär imponeras av smakerna!
Marinad: Mixa oljan med de färska örterna och häll den i dubbla plastpåsar som rymmer köttet. Lägg ner köttet, knyt ihop och skaka så marinaden kommer åt köttet runtom. Låt marinera i cirka 2 timmar.
Dipp: Rör ut ajvar med yoghurt till önskad smak och styrka. Ställ kallt och låt smakerna mogna fram till servering.
Ta upp köttet och torka av det. Grilla lammkotletterna cirka 2 minuter per sida. Krydda med salt och citronpeppar och strö över rivet citronskal mixat med persilja. Servera med ajvardipp och kalla grönsakspajer.
4 Medelhavspaj med rostade grönsaker: Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Pressa vitlöken i olivoljan och droppa över grönsakerna. Strö över salt, peppar och en skvätt tabasco. Blanda väl och sätt in i ugn, 250 grader, cirka 20 minuter tills grönsakerna mjuknat och skrumpnat något. Ta ut. Dra skalen av paprikan och skär paprikaköttet i mindre bitar.
Tryck ut pajdegen i fyra portionsformar eller en stor.
6 Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar och eventuellt lite pressad vitlök.
Sänk värmen till 225 grader. Fördela grönsakerna i pajskalen. Häll över äggsmet så det knappt täcker grönsakerna. Grädda pajerna i cirka 20-30 minuter tills äggstanningen stelnat.
Servera ljummen eller kall med ajvarkräm som tillbehör eller egen rätt.
Recept från Mitt kök