Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtmarinerade kycklingben


Panko­panerade kycklingben med krämig sås, råkostsallad och ugnsrostad potatis.Panko, ett ströbröd från Japan, säljs numera i vanliga livsmedelsbutiker.­

Örtmarinerade kycklingben

Örtmarinerade kycklingben

Örtmarinerade kycklingben

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 2 dlpanko

Marinad:

  • 0,5 dlrapsolja
  • 1,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar
  • 1 mskherbes de Provence- (en örtkryddblandning)

Dippsås:

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskchilisås
  • 2 krmchili flakes
  • salt- peppar

Råkostsallad

  • 2morötter
  • 3gulbetor
  • 200 gsquash- gul
  • 150 gharicots verts- kokta
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskvit balsamvinäger
  • salt- peppar

Servera med:

  • potatis- ugnsrostad

Gör så här

  1. Skär ett snitt runt benet på kycklingbenen­ och frilägg det. Tryck ner köttet till en boll runt benet.

  2. Blanda rapsolja, salt, peppar och Herbes de Provence i en fryspåse. Lägg ner kycklingbenen. Gnid runt marinaden. Låt ligga 1 timme i kylen.

  3. Vänd kycklingbenen i panko. Ställ dem rakt upp i en ugnsfast form.Stek i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 30 minuter. Köttsaften ska vara ofärgad.

  4. Blanda crème fraiche, chilisås, chili flakes, salt och peppar. Skala och riv morötter och gulbetor. Riv squash och blanda med bitar av kokta haricots­ verts, rivna morötter och gulbetor. Ringla över olja och vinäger. Salta, peppra och blanda runt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök