Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtmarinerad grillad fläskkotlett

Grilla i torr grillpanna. Oljan från marinaden räcker gott.

Örtmarinerad grillad fläskkotlettÖrtmarinerad grillad fläskkotlettÖrtmarinerad grillad fläskkotlett

Ingredienser

  • 4fläskkotletter
  • 1 tärningknorr örtgården basilika & timjan
  • 1 mskvatten- hett
  • 2 mskolivolja

Couscoussallad

  • 432 gbönor- röda, kidney beans
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 msktimjan- finhackad
  • 1lök- röd
  • 1paprika- röd
  • 3 dlcouscous
  • 3 dlvatten
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 12cocktailtomater
  • 100 gsallad- blandad
  • 1 msktimjan- finhackad

Tillbehör

  • 0,5 lyoghurt- som får rinna av

Gör så här

  1. Läs buljongtärningen i hett vatten i en liten kastrull. Hjälp till med en sked. Låt svalna. Blanda med olivoljan. Pensla blandningen på kotletterna. Placera kotletterna i en trång bunke, som täcks med plast, eller i dubbla plastpåsar. Ställ kallt, helst ett dygn. Ställ i rumstemperatur någon timme före grillning.

  2. Låt yoghurten rinna av genom silduk eller kaffefilter ett par timmar före servering. Ställ kallt.

  3. Salladen: Skölj bönorna i kallt rinnande vatten. Låt dem rinna av väl. Blanda bönor, olivolja, balsamvinäger, salt och finhackad timjan i en bunke. Ställ åt sidan.

  4. Hacka löken och strimla paprikan.

  5. Couscous: Koka upp vatten, olivolja och salt i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Rör i couscousgrynen. Lägg på locket och låt couscousen dra 5 minuter. Rör i balsamvinägern.

  6. Blanda couscous, bönor, lök, paprika, cocktailtomater, sallad och timjan i en skål.

  7. Kotletterna: Hetta upp en grillpanna. Grilla kotletterna ett par minuter på var sida precis före servering. Servera tillsammans med couscoussallad och avrunnen yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?