Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grilla i torr grillpanna. Oljan från marinaden räcker gott.
Läs buljongtärningen i hett vatten i en liten kastrull. Hjälp till med en sked. Låt svalna. Blanda med olivoljan. Pensla blandningen på kotletterna. Placera kotletterna i en trång bunke, som täcks med plast, eller i dubbla plastpåsar. Ställ kallt, helst ett dygn. Ställ i rumstemperatur någon timme före grillning.
Låt yoghurten rinna av genom silduk eller kaffefilter ett par timmar före servering. Ställ kallt.
Salladen: Skölj bönorna i kallt rinnande vatten. Låt dem rinna av väl. Blanda bönor, olivolja, balsamvinäger, salt och finhackad timjan i en bunke. Ställ åt sidan.
Hacka löken och strimla paprikan.
Couscous: Koka upp vatten, olivolja och salt i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Rör i couscousgrynen. Lägg på locket och låt couscousen dra 5 minuter. Rör i balsamvinägern.
Blanda couscous, bönor, lök, paprika, cocktailtomater, sallad och timjan i en skål.
Kotletterna: Hetta upp en grillpanna. Grilla kotletterna ett par minuter på var sida precis före servering. Servera tillsammans med couscoussallad och avrunnen yoghurt.