Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den örtmarinerade filén är perfekt på en buffé toppad med kapris och örter!
Sätt ugnen på 150 grader.
Putsa filén, salta och peppra. Rulla i örterna och bryn runtom i smör.
Baka klart i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter. Filén ska få en innertemperatur på 68-70 grader.
Höj ugnen till 225 grader.
Skala och finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda med 1 1/2 dl olivolja och 1/2 dl vitvinsvinäger.
Blanda med fläskfilén i en plastpåse. Låt marinera i kyl minst 1 timme. (Godast blir den dagen efter.)
Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter.
Mixa 1 burk grillad paprika (med olja), mandel, tomatklyftor och 2 msk vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Servera den marinerade filén med rostad potatis, paprikasås, oliver och grönsallad.
Recept från Mitt kök