Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtmarinerad fläskfilé - recept

Den örtmarinerade filén är perfekt på en buffé toppad med kapris och örter!

Örtmarinerad fläskfilé - receptÖrtmarinerad fläskfilé - receptÖrtmarinerad fläskfilé - recept
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 800 gfläskfilé
  • 2 tskörter- tex oregano, mejram el timjan, hackade
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlpersilja
  • 800 gsmåpotatis- gärna sparris eller cherie
  • 1 burkgrillad paprika- (200 g)
  • 50 gmandelflagor- rostade
  • 1tomat
  • 1 dlgröna oliver
  • 1mixsallad- (80g)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Putsa filén, salta och peppra. Rulla i örterna och bryn runtom i smör.

  3. Baka klart i mitten av ugnen cirka 25-30 minuter. Filén ska få en innertemperatur på 68-70 grader.

  4. Höj ugnen till 225 grader.

  5. Skala och finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda med 1 1/2 dl olivolja och 1/2 dl vitvinsvinäger.

  6. Blanda med fläskfilén i en plastpåse. Låt marinera i kyl minst 1 timme. (Godast blir den dagen efter.)

  7. Blanda potatisen med olja, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter.

  8. Mixa 1 burk grillad paprika (med olja), mandel, tomatklyftor och 2 msk vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  9. Servera den marinerade filén med rostad potatis, paprikasås, oliver och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök