Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Örtmarinerad färsk lök med rostade pinjenötter

Den örtmarinerade löken passar också bra som tillbehör till grillat kött eller kyckling.

Örtmarinerad färsk lök med rostade pinjenötterÖrtmarinerad färsk lök med rostade pinjenötterÖrtmarinerad färsk lök med rostade pinjenötter

Ingredienser

  • 2lökknippor- gärna en gul och en röd
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 3 mskörter- hackade, t ex timjan, rosmarin, persilja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gpinjenötter

Tillbehör

  • bröd
  • parmaskinka

Gör så här

  1. Ansa löken och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

  2. Blanda oljan med vinäger, örter, salt och peppar. Häll marinaden över den varma löken, låt svalna.

  3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Strö pinjenötterna över löken och servera med bröd och gärna parma- eller serranoskinka.

Vad tyckte du om receptet?